Sådan beskytter du dig mod seksuelt overførte sygdomme

Prævention handler ikke kun om at forhindre uønsket graviditet. For mange handler det også om at beskytte sig mod seksuelt overførte sygdomme. Faktum er dog, at det ikke er alle typer prævention, der kan bruges til dette. Faktisk er der kun én form for prævention, der kan bruges til at forhindre, at du bliver smittet med sexsygdomme under samleje.

Kondomer er nemlig den eneste form for prævention, der kan beskytter dig i denne sammenhæng. Der findes mange andre typer prævention, der kan beskytte mod graviditet, hvilket bl.a. inkluderer p-piller og p-plastre. Det er dog også kun det, du kan beskytte dig mod med dem. Det vil ikke beskytte dig mod sexsygdomme.

Beskytter alle kondomer lige godt mod sexsygdomme?

Du er sikkert ikke i tvivl om, at du kan finde mange kondomer på det danske marked. Derfor er det også ganske naturligt, at mange gerne vil vide, om de egentlig alle beskytter lige godt mod seksuelt overførte sygdomme. Til trods for, at der kan være stor forskel på kondomerne, kan du dog være sikker på, at de alle beskytter mod sexsygdomme.

Mange mener ikke, at det er nødvendigt at beskytte sig, da de tænker, at der kun er en meget lille risiko for at blive smittet. I denne forbindelse er det vigtigt at understrege, at sexsygdomme faktisk er meget udbredte. Fx blev hele 34.400 personer smittet med klamydia i 2018, hvorfor risikoen for at blive smittet bestemt ikke er lille.

Af denne grund er det også vigtigt, at du sørger for altid at beskytte dig selv. Det er dog især vigtigt, hvis du skal have samleje med en person, hvis sygdomshistorik du ikke er bekendt med. Det kan være, at du er taget med hjem til en person efter en bytur. I et sådant tilfælde er det meget vigtigt, at du beskytter dig selv.

Kondomer er hver en krone værd

Det er selvfølgelig ikke gratis at købe kondomer. Det ændrer dog ikke på, at du altid skal sørge for at have kondomer med dig, hvis du fx tager på date, skal en tur i byen e.l. Man ved aldrig, hvad der kan ske, og derfor er det klogt at være godt forberedt. Heldigvis er det let at have plads til et kondom i jakken, pungen e.l.

Endvidere er det for piger vigtigt at pointere, at det ikke kun er drengen, der er forpligtet til at beskytte sig. Det er du også, og derfor skal du ikke blot forvente, at det er ham, der har et kondom med. Sørg altid for selv at have kondomer med – uanset dit køn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *