Online parterapi kan være en fordelagtig løsning under Corona

Når familier er samlet døgnet rundt, kan det påvirke stemningen betydeligt. At være sammen som familie er oftest noget der forbindes med ferie og fridage med godt humør og nærvær. Men lige nu ved ingen, hvor længe isolationen vil vare, og det udfordrer os mentalt. Det kan også gå ud over parforhold da de fleste presses af ufrivillig isolering, lyder det fra parterapeuter. 

Er dit forhold udfordret, og fylder konflikter og fastlåste, tilbagevendende problemer ekstra meget i disse tider? Hvis der mangler nærhed og gnist dit forhold, kan parterapi være den rette løsning for dig og dit udkårne.

Dog kan det være svært at finde tid og mulighed for parterapi i disse anspændte tider, fordi børnene i mange tilfælde også er hjemme. Derfor kan online parterapi være en fordelagtig løsning, da terapien kan foregå på fleksible tider og også sene aftentider, hvor børnene sover. 

Hvad end du og din partner har behov for at genlære positiv fremfor konfliktfyldt kommunikation, eller skal hjælpes på vej til at mindske diskussioner og skænderier i jeres hverdag, så kan online parterapi bidrage til at skabe ny intensitet, nærhed, nærvær og gnist i dit forhold. 

Med online parterapi kan i få hjælp til at løse tilbagevendende uenigheder og fastlåste problemer, i gennem samtaler med en parterapeut der finder sted via en krypteret app eller hjemmeside. Det betyder at forbindelsen er sikret, og følger reglerne for GPDR. 

Online parterapi fungerer lige så effektivt som almindelig parterapi, så længe rammerne for online sessionen er optimale. 

Hvilke rammer er vigtige for en god online parterapi session?

Det er fornuftigt at gøre sig nogle indledende overvejelser før en beslutning om online-sessioner. Først og fremmest er der nogle rammer, der skal være til stede:

 • Har du/I mulighed for at sidde uforstyrret i hjemmet?
 • Er du/I parat til at installere apps til telefon eller klargøre webløsning? 
 • Er du/I indstillede på at teknikken muligvis kan drille lidt første gang? 
 • Er der god forbindelse i dit hjem via netværk?

Hvis disse rammer opfyldes, sikres en god og effektiv online parterapi session. Selve indholdet og faciliteringen af samtalen er nemlig det vigtigste.

Hvis du ikke helt er overbevidst om at online parterapi er en fordelagtig løsning for dig og din partner, så kan de mange fordele ved online parterapi måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har samlet nogle af fordelene, der blandt andet omfatter: 

 • Ingen transporttid
 • Fleksibelt, når du er fysisk begrænset
 • Økonomiske fordele (flere online parterapeuter tilbyder 30 minutters opstarts- eller opfølgningssamtaler)
 • Online parterapi understøtter en intens og fokuseret proces, idet det er lettere at lave opfølgning og finde tider i kalenderen (særligt i denne tid) 
 • Trygge og intense rammer der i mange tilfælde giver en positiv effekt med den skærmende afstand 

Hvis dit parforhold trænger til en hjælpende hånd i disse tider, så anbefaler vi dig at du tager kontakt til en online parterapeut i dit nærområde allerede idag! 

5 tanker om “Online parterapi kan være en fordelagtig løsning under Corona”

 1. Hejsa Enguidetilsundhed.dk Hvem har skrevet artiklen? Der står bare “enguidetilsundhed.dk” som udgiver. Jeg tænker ift. skribentens navn? De bedste hilsner. Felix N.

 2. Hawdy Ift. Online parterapi kan være en fordelagtig løsning under Corona, hvor har i så de oplysninger fra. Jeg har oplyst min email adresse og i må meget gerne lige vende tilbage snarest. 🙂
  Kærligst, Asger

 3. Hejsa – Enguidetilsundhed.dk Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Online parterapi kan være en fordelagtig løsning under Corona’, men ellers god læsning! 😉 Venlig hilsen, Alfred X.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *